Rantalomat
Viron lomat
LEGOLAND
Kaupunkilomat

Ennen matkaa

Yleiset valmismatkaehdot | 

 

Matkavekan lisä- ja erityisehdot (Koskevat 11.5.2017 – 30.4.2018 tehtyjä varauksia)

Matkavekan valmismatkoihin sovellettavat ehdot

 • Suomen valmismatkalaki (VML)
 • Yleiset Valmismatkaehdot (YVE 30.6.2009)
 • Matkavekan lisä- ja erityisehdot

Ehdot ovat luettavissa kotisivuiltamme www.matkavekka.fi.

Matkavekan Erikoismatkoissa ja asiakkaan tilauksesta kootuissa räätälöidyissä Ryhmämatkoissa voidaan soveltaa näistä erityisehdoista poikkeavia matkakohtaisia erityisehtoja, jotka on ilmoitettu kyseisen matkan tiedoissa ja/tai varausvahvistuksessa.

 

Maksamalla varausmaksun matkustaja tai ryhmävarauksen yhteyshenkilö hyväksyy matkavahvistuksen tiedot ja Matkavekan matkaehdot.

 

1. MATKOISTA ANNETTAVAT TIEDOT JA VARAUSTEN TEKEMINEN

Kaikki matkoihin liittyvät ennakkotiedot (kuten aikataulut, lähtöpaikat ja kohteet, hinnat, ohjelmat jne.) ovat sitoumuksetta ja ne on aina matkaa varattaessa tarkistettava. Sopimus syntyy varaushetken tietoihin perustuen.

1.1. Yksittäisvaraukset (1-9 henkilön varaukset)

Matkavekan valmismatkojen valikoima on esitelty reaaliaikaisesti verkkosivuilla www.matkavekka.fi. Saatavuus vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Jotkut tuotteet voivat olla myynnissä vain osan kautta tai poistua myynnistä ennen kauden päättymistä ja uutta tarjontaa voi syntyä milloin tahansa. Matkan hinta määräytyy varaushetken tarjonnan ja saatavuuden mukaisesti eikä se ole sidoksissa aikaisemmin tai myöhemmin vallinneisiin hintoihin. Tuotteen saatavuus ja hinta vahvistuvat kun varaus on tehty onnistuneesti. Varaus muuttuu sitovaksi, kun vähintään ennakkomaksu on maksettu eräpäivään mennessä.

1.2. Ryhmävaraukset (10 aikuista tai enemmän)

Ryhmien paikkatilannetiedustelut ja varaukset tulee tehdä Matkavekan myyntipalvelusta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä. Ryhmiä ei voi varata verkkokaupasta. Ryhmille vahvistetaan paikat ja hinta sekä mahdolliset erityisedut tapauskohtaisesti. Ryhmien hinnoittelu tai ryhmämatkan sisältö voi poiketa yleisvalikoimasta ja/tai -hinnoittelusta. Ryhmien maksu-, muutos- ja peruutusehdot ilmoitetaan tapauskohtaisesti. Ryhmänkerääjän/yhteyshenkilön vastuusta lisää kohdassa Ryhmät.

 

2. MAKSUT

2.1. Maksutavat

Yksittäisvarauksen voi helpoimmin maksaa internetsivuilla www.matkavekka.fi tietyillä maksukorteilla tai verkkopankkimaksuna. ”Varaukseni” -osioon pääsee kirjautumaan matkavahvistuksen varausnumerolla ja ensimmäisen matkustajan sukunimellä. Myyntipalvelun kautta varattaessa myyjä antaa pankkiyhteystiedot, matkavarauksen viitenumeron ja eräpäivän maksua varten. Verkkokauppavarauksessa asiakas saa ilmoittamaansa sähköpostiin varausvahvistuksen maksu- ja eräpäivätietoineen. Maksut tulee suorittaa aina eräpäivään mennessä Matkavekan pankkitileille, jotka ovat

NORDEA IBAN: FI98 2047 3800 0234 88

OP IBAN: FI77 5000 0120 2188 95

2.2. Palvelumaksut ja toimistokulut

Matkavekka perii matkan hinnan lisäksi voimassa olevan palveluhinnaston mukaiset maksut. Palveluhinnasto on nähtävissä kotisivuiltamme www.matkavekka.fi/palveluhinnasto. Matkavekan perimien toimistokulujen määrät on ilmoitettu palveluhinnastossa.

2.3. Maksuehdot

Kun matka varataan alle 45 vrk ennen lähtöpäivää tai matkan hinta on 200 € / hlö tai vähemmän

 • Koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä

Kun matka varataan vähintään 45 vrk ennen lähtöpäivää ja matkan hinta on yli 200 € /hlö

 • Varausmaksu on 200 € / hlö.

-          Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä.

-          Myyntipalvelusta varattaessa varausmaksu erääntyy maksettavaksi 24 tunnin kuluttua varaamisesta.

 • Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 45 vrk ennen matkaa

Lento+hotelli -omatoimimatka maksetaan varausajankohdastaan ja hinnastaan riippumatta aina kokonaisuudessaan varauksen yhteydessä.

Mahdolliset palvelumaksut erääntyvät varausmaksun yhteydessä.

2.4. Eräpäivien noudattaminen on tärkeää

Mikäli maksuehtoja ei noudateta, Matkavekalla on oikeus peruuttaa varaus ja purkaa sopimus ilman erillistä ilmoitusta. Matkavekalla ei ole velvollisuutta tarjota kyseisiä tai vastaavia palveluita, hintoja tai ehtoja myöhemmin, vaikka asiakas suorittaisi maksun jälkikäteen ja/tai haluaisi palauttaa varauksen voimaan.

2.5. Lähilähtöjen maksamisessa huomioitavaa

Kun lähtöön matkaa varatessasi on aikaa vähemmän kuin 7 vrk, matka pitää paitsi maksaa välittömästi, myös toimittaa maksusta pankin kuitti myyntipalveluumme sähköpostilla myynti@matkavekka.fi varausta seuraavana päivänä klo 10.00 mennessä. Mikäli kuittia ole toimitettu, pidätämme oikeuden katsoa asiakkaan laiminlyöneen eräpäivän noudattamisen ja peruuttaa varauksen ilman erillistä ilmoitusta.

2.6. Golfvaraukset, kylpylähoidot, tapahtumaliput ja muut maksulliset lisäpalvelut

Golfvaraukset ovat sitovia ja greenfee-maksut on maksettava heti starttiaikavahvistuksen jälkeen. Myös muiden maksullisten lisäpalveluiden, kuten ooppera-, konsertti- ja tapahtumalippujen tai kylpylä- ja kauneushoitojen varaukset tai liittymäkuljetusten liput ovat heti sitovia ja erääntyvät maksettavaksi heti. Eri tilauksesta asiakkaan pyynnöstä tehdyt lisäpalveluhankinnat eivät ole osa valmismatkaa eikä niihin sovelleta valmismatkaehtoja vaan kunkin palveluntuottajan omia muutos- ja peruutuehtoja. Suosittelemme matkavakuutusta, sillä sitovasti tilattuja maksullisia lisäpalveluja ei hyvitetä matkan peruuntuessa esimerkiksi sairastapauksen vuoksi.

 

3.HINNAT

Valmismatkojen ilmoittelussa ja hinnoittelussa perushinta tarkoittaa yleisimmin yhden aikuisen hintaa jaetussa kahden hengen majoituksessa. Alkaen-hinta voi perustua myös suurempiin huoneisiin/hytteihin. Yksin matkustava on velvollinen varaamaan huoneen omaan käyttöön. Yhden hengen huone voi olla kalliimpi kuin vuodepaikka jaetussa huoneessa. Matkavekan valmismatkojen hinnat ilmoitetaan euroissa. 3.1. Hintaan sisältyy

 • Sähköpostitse toimitettava osanottajatodistus/matkalippu
 • edestakainen kuljetus (lento/laiva) varausvahvistuksessa mainitulta lentoasemalta lentokohteeseen tai lähtösatamasta määräsatamaan
 • mahdolliset lentokenttä- tai satamaverot
 • majoitus ja mahdolliset ateriat osanottajatodistuksen mukaisesti
 • suomenkielinen opas- tai matkanjohtajapalvelu matkakohteessa (poislukien omatoimikohteet).

Lentokoneen ruumassa maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on merkitty lentolippuun. Merkintä ”0PC” tarkoittaa, ettei maksutonta matkatavaran kuljetusoikeutta ole. Laivamatkojen hintaan kuuluu henkilökohtaisen matkatavaran kuljetusoikeus.

Asiakkaan tilauksesta räätälöidyillä ryhmämatkoilla ja Erikoismatkoilla voi olla poikkeava sisältö, joka on ilmoitettu matkan esittelyssä ja/tai matkavahvistuksessa.

3.2. Hintaan ei sisälly (ellei toisin mainita)

 • palvelumaksut
 • lentokenttä- tai satamakuljetus
 • osanottajatodistuksen/lentolipun postitus kirjeitse
 • maa- ja liittymäkuljetukset kotimaassa
 • retket ja muut lisäpalvelut matkakohteessa
 • ruokajuomat ja palvelurahat
 • erikseen mainitut verot ja viisumimaksut
 • mahdolliset rokotukset
 • matkavakuutus
 • lentoateriat
 • hotellien omat takuumaksut (ellei toisin mainita)

3.3.Pelkät lennot -hintaan sisältyy vain osanottajatodistuksen mukainen lentomatka.

3.4. Alennukset (esim. ryhmä / lapsi)

Ryhmäalennukset ja ryhmäehdot, mikäli ne ovat poikkeavat, ilmoitetaan ryhmää varattaessa. Lapsialennus edellyttää (jollei toisin mainita) ikärajan täyttymisen lisäksi majoittumista kahden täysin maksavan aikuisen kanssa samassa huoneessa tai huoneistossa. Yhden aikuisen kanssa matkustava lapsi maksaa aikuisen hinnan. Lapsi, joka on koko matkan ajan alle 2-vuotias, voidaan varata sylilapsena ilman omaa lento- ja vuodepaikkaa, aterioita tai muita matkustajakohtaisia palveluita. Jokaista alle 2-vuotiasta tulee seurata vähintään yksi aikuinen. Jos alle 2-vuotiaalle sylilapselle halutaan oma istuma- ja vuodepaikka, hänet tulee varata lapsena. Lapsihinnat ja mahdolliset alennukset vaihtelevat matkoittain ja hotelleittain. Lasten ja sylilasten matkojen hinnat käyvät ilmi varausta tehtäessä. Lapsen sallittu matkatavaramäärä vaihtelee lentoyhtiöittäin. Mahdolliset erilliskulut (esim. lastensänky, ateriat) maksetaan matkakohteessa suoraan hotellille. Lapsialennusta ei myönnetä samanaikaisesti muiden alennusten kanssa (esim. lisävuodealennus).

3.5. Huonetyyppikohtaiset lisämaksut

Perushinta edellyttää, että huone/huoneisto/hytti varataan tietylle minimimäärälle matkustajia. Yleisimmin matkojen perushinnat ilmoitetaan per matkustaja jaetussa kahden hengen huoneessa. Huoneistoissa, villoissa ja lomamökeissä sekä isommissa huoneissa/hyteissä tarvittava majoittujamäärä voi olla 3-8 henkilöä. Jos matkustajia on vähemmän kuin huoneen/huoneiston edellyttämä minimimäärä, huoneeseen/huoneistoon majoittuvalta/majoittuvilta veloitetaan lisämaksu (nk. vajaatäyttömaksu). Mahdolliset huonetyyppikohtaiset lisämaksut, esim. merinäköalalisä veloitetaan kaikilta, paitsi alle 2-vuotiailta matkustajilta. Huonekohtaiset matkustajamäärät ja vajaatäytön lisämaksut näkyvät varausjärjestelmässä.

3.6. Hinnanmuutokset

Matkavekka pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin ennen sopimuksen syntymistä. Hinnat ovat voimassa sillä hetkellä kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske aiemmin tai myöhemmin varattuja matkoja. Hinta lukittuu Matkavekan vahvistaessa varauksen. Varaus on voimassa ja sitova sopimus syntyy asiakkaan maksettua matkanjärjestäjän määräämän maksun eräpäivään mennessä. Matkavekka pidättää oikeuden tarjota kampanjakohtaisesti tai harkintansa mukaan ylimääräisiä etuja asiakkaille tai osalle asiakkaista mutta ei kuitenkaan ole velvoitettu tarjoamaan näitä kaikille asiakkaille.

 

4. MATKAN PERUUTTAMINEN
Peruutuksesta on ilmoitettava Matkavekalle viivytyksettä. Matkan peruutusajankohdaksi katsotaan se aika, jolloin Matkavekka saa tiedon peruutuksesta.

4.1 Matkan peruuttaminen ilman erityistä syytä

 • Kun matka peruutetaan yli 28 vrk ennen lähtöä, peritään toimistokulut ja palvelumaksu. (ks. alla *)
 • Kun matka peruutetaan 28–14 vrk ennen lähtöä, peritään peruutuskuluina 25 % matkan hinnasta tai kuitenkin vähintään 20 €/henkilö sekä palvelumaksu.
 • Kun matka peruutetaan 13 vrk–48 tuntia ennen lähtöä, peritään peruutuskuluina 50 % matkan hinnasta tai kuitenkin vähintään 20 €/henkilö sekä palvelumaksu.
 • Kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkan alkua, peritään peruutuskuluina koko matkan hinta.

*) Peruutuksen ajankohdasta riippumatta Matkavekka perii tarvittaessa yllä mainittuja kuluja suuremman korvauksen asiakkaan peruuttamista palveluista, jotka eivät ole vaihdettavissa toiselle matkustajajalle ja/tai joista Matkavekka ei saa hinnanpalautusta (esim. muutoskelvottomat lento- tai muut matkaliput, asiakaskohtaisesti tai erityisesti tilatut majoituspalvelut, ennakkoon maksetut lipputilaukset jne.) jos niiden kustannus on vakioperuutuskulua suurempi. Reittilentojen lentolippusäännöt ovat usein tiukkoja ja johtavat korkeisiin peruutuskuluihin. Reittilentojen sitovat lentoliput voidaan joutua kirjoittamaan useita viikkoja ennen matkan alkua tai jopa varaushetkellä.

Toimistokulut ja palvelumaksut on ilmoitettu Palveluhinnastossa www.matkavekka.fi/palveluhinnasto

4.2 Matkustajan oikeus peruuttaa matka ylivoimaisen esteen vuoksi
Jos matka peruutetaan yleisten valmismatkaehtojen 5.1.–5.2. kohtien mukaan, peritään toimistokulut ja palvelumaksu. Lisäksi peritään palveluntarjoajien Matkavekalta veloittamat kulut, joista Matkavekka ei saa hinnanpalautusta tai toiselle matkustajalle siirtokelvottomien palveluiden aiheuttama tappio (esim. lentoliput, laivaliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut lipputilaukset jne.). Matkavekka ei peri saamatta jäänyttä liikevoittoa.

Toimistokulut ja palvelumaksut on ilmoitettu Palveluhinnastossa www.matkavekka.fi/palveluhinnasto

4.3 Nimenmuutokset
Nimenmuutoksen voi matkaseurueen kokoonpanon ja majoitusjärjestelyiden muuttumatta tehdä yhden kerran kuluitta, kun lähtöön on vähintään 28 vrk. Kuluttoman nimenmuutoksen edellytyksenä on, että kuljetusyhtiön ja hotellin sopimukset sallivat sen, eivätkä viisumimääräykset ole esteenä. Myöhemmin tai useammin kuin kerran tehtävistä nimenmuutoksista peritään toimistokulut sekä mahdolliset muut todelliset Matkavekalle aiheutuvat kulut. Mikäli nimenmuutos johtaa majoitusjärjestelyiden muutoksiin tai mikäli muutoksen johdosta joudutaan kirjoittamaan muutoskelvottoman matkalipun tilalle uusi, voivat todelliset kustannukset olla korkeita.

4.4 Lähtöpäivän, matkakohteen ja/tai hotellin muutos

Matkustajalla on oikeus (matkojen saatavuuden salliessa) viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua muuttaa yhden kerran lähtöpäivää, matkakohdetta tai hotellia ilman muutoksesta aiheutuvaa palvelumaksua ja toimistokulua tai viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua maksamalla muutoksesta toimistokulun. Kaikissa tapauksissa lisäksi peritään uuden matkan hinnanerotus, jos uusi matka kalliimpi tai hyvitetään ero, jos uusi matka edullisempi. Alle 28 vrk tehtävät muutokset käsitellään peruutuksina ja uusina tilauksina, jolloin muutoksen kulut määräytyvät peruutusehtojen mukaan. Matkoihin, joiden peruutusehtoja on rajoitettu erityisehdoin tai joita ei voida palauttaa takaisin myyntiin, ei sovelleta edellämainittua muutosoikeutta.

4.5. Maksujen palautukset

Mikäli peruutus- tai muutostilanteessa palautettavaa jää alle 5 euroa, summaa ei palauteta.

 

5. MATKANJÄRJESTÄJÄN PERUUTUS- JA MUUTOSOIKEUS
Matkavekalla on oikeus peruuttaa matka tai matkasarja riittämättömän osanottajamäärän vuoksi. Peruuttamisesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua paitsi pelkillä risteilymatkoilla (ei hotelliyöpymisiä) viimeistään 3 vrk ennen matkan alkua.

Matkavekalla on oikeus peruuttaa liityntäkuljetus satamaan tai lentoasemalle ja muuttaa matka alkavaksi satamasta, jos kuljetukseen ei ole ilmoittautunut riittävästi osanottajia. Liityntäkuljetus voidaan peruuttaa viimeistään 14 vrk ennen matkalle lähtöä, risteilymatkoilla 3 vrk ennen lähtöä. Matkanvekalla on oikeus muuttaa liityntäkuljetuksen kuljetusmuotoa viimeistään 3 vrk ennen lähtöä. Jos kuljetus peruutetaan kokonaan, matkustajalle palautetaan kuljetuksen hinta.

Matkavekka pidättää oikeuden muutoksiin retkiohjelmien ja niiden hintojen suhteen. Retket toteutetaan, mikäli niille ilmoittautuu riittävästi osanottajia. Retkien toteutumista ei voida taata etukäteen.

 

6. MÄÄRITTELEMÄTÖN MAJOITUS

Mikäli asiakas ostaa ns. määrittelemättömän majoituksen, tarkempi kohde ja majoitus selviävät vasta matkakohteessa. Majoitusta ei välttämättä ole esitelty Matkavekan internetsivuilla eikä sen hinta tai taso ole yhteydessä esiteltyihin hotelleihin. Määrittelemätön majoitus saattaa myös vaihtua kesken loman toiseen ja/tai se voi koostua yhteiskäytössä olevista tiloista, kuten muiden matkustajien kanssa jaettavasta huoneistosta. Määrittelemätön majoitus voi tapahtua hotellissa, huoneistohotellissa, pensionaatissa, lomahuoneistossa tai mökissä/talossa/rivitalossa tai asuntolaivassa eikä sitä voi valita etukäteen. Kohteessa ei välttämättä ole Matkavekan oppaita tai kohdepalveluita. Määrittelemätön majoitus voi olla vaatimattomampi kuin Matkavekan muu tarjonta. Määrittelemättömän majoituksen valitsevalta edellytetään omatoimisuutta ja valmiutta itsenäiseen lomanviettoon.

 

7.PELKKÄ LENTO

Yleisiä valmismatkaehtoja ei sovelleta pelkkiin lentomatkoihin, lukuun ottamatta kohtia 2.9.,3.,8.,9.,10.,11.,12. Muilta osin sovelletaan yleistä kuljetusoikeudellista lainsäädäntöä ja soveltuvin osin Matkavekan lisä- ja erityisehtoja.

7.1.Paluulennon tarkka ajankohta on tarkistettava Matkavekan edustajalta paluuta edeltävänä päivänä. Pelkän lennon ostanut matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Matkavekalle tarkat yhteystietonsa matkan aikana. Muutokset yhteystiedoissa on ilmoitettava välittömästi. Pelkän lennon hintaan ei sisälly majoitusta, maakuljetuksia kohteessa, eikä opaspalveluja.

7.2. Pelkän lennon peruutusehdot:

 • Jos lento peruutetaan viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua, peritään varausmaksu 200 €/hlö sekä palvelumaksu.
 • Jos lento peruutetaan myöhemmin kuin 28 vrk ennen, mutta viimeistään 48 h ennen matkan alkua, peritään peruutuskuluina 50 % lennon hinnasta, kuitenkin aina vähintään varausmaksun osuus 200 € sekä palvelumaksu.
 • Kun lento peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkan alkua, peritään peruutuskuluina koko lennon hinta.

 

8. MATKUSTAJAN VASTUU

Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 2.9. lisäksi matkustajalla on seuraavia vastuita:

8.1. Matkustajalla on matkavahvistuksen saatuaan velvollisuus tarkistaa, että matkavahvistuksessa mainitut matkustajatiedot, matkapäivät, matkakohde sekä lento- ja majoitustiedot ovat oikein. Matkustajan nimi on annettava täsmälleen siinä muodossa, jossa se lukee matkustusasiakirjassa. Matkustaja vastaa virheellisinä tai puutteellisina Matkavekalle annettujen tietojen korjaamisen kustannuksista.

8.2. Matkustajan on annettava Matkavekalle sellainen osoite ja puhelinnumero, johon hänelle voidaan toimittaa tieto matkaa koskevista asioista myös matkan aikana. Viestintä tehdään ensisijaisesti sähköpostilla ja matkapuhelimen tekstiviestein. Matkustajalla on velvollisuus seurata ilmoittamansa viestinten (sähköposti, matkapuhelin) saapuneita viestejä ennen matkaa ja sen aikana.

8.3. Matkustajalla on velvollisuus tuoda matkanjärjestäjän tietoon jo varausvaiheessa mahdollinen avustustarpeensa ja/tai liikunta- tai aistirajoitus, jolla voi olla vaikutusta matkan toteuttamiseksi tehtäviin järjestelyihin, esimerkiksi kuljetus- tai majoitusyritysten turvallisuusmääräysten noudattamiseksi. Laiminlyönti saattaa johtaa matkalle pääsyn estymiseen. Osalle matkoista (esim. kiertomatkat) vaaditaan niiden luonteen vuoksi esteetöntä liikuntakykyä mm. ohjelmaan kuuluvien kävelyosuuksien, epätasaisen maaston tai korkeuserojen vuoksi.

8.4. Jos matkustaja ei saavu matkan lähtöpaikalle sovittuna ajankohtana, Matkavekalla on oikeus peruuttaa matkustajan matkan hintaan sisältyvät palvelut ilman takaisinmaksua.

8.5. Jos matkustaja ei käytä jotain hänelle varatuista kuljetuksista (esim. menolentoa), peruuntuvat sen jälkeiset kuljetusosuudet (esim. paluulento) ilman takaisinmaksua.

8.6. Matkustaja, joka eroaa ryhmästä eikä käytä varaamaansa majoitusta tai muita palveluita tai käyttää niitä vain osan lomastaan on velvollinen ilmoittamaan asiasta välittömästi Matkavekan oppaalle. Matkustaja on velvollinen tarkistamaan paluulennon ajankohdan Matkavekan oppaalta paluuta edeltävänä päivänä. Omatoimimatkustajan tulee varmistaa paluumatkan tiedot luotettavasta lähteestä (kuljetusyhtiöltä, lentoasemalta tai Matkavekalta) vuorokautta ennen paluun ajakohtaa. Ellei matkustaja noudata tätä velvollisuutta tai myöhästyy ilmoitetusta lähtöajasta, vastaa matkustaja itse paluukuljetuksista ja sen kustannuksista.

8.7. Käyttämättä jääneistä matkapalveluista ei suoriteta matkustajalle hyvitystä.

8.8. Virheistä on ilmoitettava heti matkan aikana Matkavekan oppaalle (Yleiset valmismatkaehdot kohta 13.4.), joka oikaisee virheen mahdollisuuksien mukaan. Mikäli matkustaja ei ilmoita virheestä matkan aikana, siitä ei voi vaatia korvausta matkan jälkeen.

8.9. Alle 18-vuotiaiden ilman huoltajaa matkalle lähtevien tulee toimittaa matkan varausvaiheessa Matkavekalle huoltajan kirjallinen vapaamuotoinen suostumus matkan hankkimiseen ja matkalle lähtemiseen mieluiten englannin kielellä. Lupa on otettava matkalle mukaan. Osa lentoyhtiöistä ja hotelleista saattavat rajoittaa alle 18- vuotiaiden kuljetusta/majoittumista ilman huoltajaa.

8.10. Säännöt ja tiedot passi- ja viisumitarpeesta on laadittu Suomen kansalaisille. Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava voimassaolevat passi- ja viisumimääräykset. Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista ja niiden voimassaolosta ja oikeellisuudesta (passi, viisumi, rokotustodistukset, matkavakuutus jne.). Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, tulee olla oma henkilökohtainen voimassaoleva ja määräykset täyttävä matkutusasiakirja. Matkavekka ei korvaa puutteellisten tai epäpätevien asiakirjojen vuoksi estyneen matkaanpääsyn kustannuksia.

8.11. Kehotamme jokaista matkustajaa ottamaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkaa varattaessa.

8.12. Matkustajan tulee noudattaa Matkavekan sekä valmismatkan toteuttamiseen osallistuvien kuljetus-, majoitus- ja ohjelmapalveluyritysten ohjeita, määräyksiä ja ehtoja. Erityisesti tulee huolehtia matkaan liittyvien aikarajojen ja aikataulujen noudattamisesta. Matkavekka ei vastaa seurauksista tai kustannuksista, joita matkustaja omalla menettelyllään tai tuottamuksellaan aiheuttaa.

 

Ryhmät ja ryhmänkerääjän vastuu

Ryhmänkerääjä/matkanjohtaja on ryhmäänsä kuuluvien matkustajien yhdyshenkilö, jollei muuta ole sovittu. Yhdyshenkilöllä on oikeus sopia matkajärjestelyistä Matkavekan kanssa matkustajia sitovasti. Ryhmällä on omat maksu- ja peruutusehtonsa, jotka yhdyshenkilö saa varauksen yhteydessä. Ryhmämatka voidaan sopia sidottavaksi tiettyyn vähimmäis- ja/tai enimmäismatkustajamäärään, josta poikkeaminen voi vaikuttaa matkan toteuttamiskelpoisuuteen ja/tai hinnoitteluun. Yhdyshenkilö vastaa siitä, että ryhmän jäsenet saavat tiedon matkaehdoista ja muista sovituista asioista. Yhdyshenkilö vastaa myös siitä, että ryhmän jäsenten nimet ja muut tarvittavat tiedot ovat oikein. Matkamyyjä ilmoittaa ryhmäehdot matkustajien yhdyshenkilölle ryhmää varattaessa. Ryhmänkerääjä/matkanjohtaja toimii ryhmän yhdyshenkilönä myös matkan aikana.

Asiakaspalautteet ja reklamaatiot

Asiakaspalautetta voi sähköisesti antaa matkan jälkeen matkan tilaajan sähköpostiosoitteeseen lähetettävän nettilinkin välityksellä. Vapaamuotoista palautetta voi lähettää osoitteeseen Matkavekka, Asiakaspalaute, Äyritie 12 C , 01510 Vantaa tai sähköisesti osoitteeseen myynti@matkavekka.fi.

Matkalla ilmenevistä puutteista tulee ilmoittaa välittömästi matkan aikana Matkavekan edustajalle. Puutteista tai virheistä, jotka ovat korjattavissa matkan aikana, ei voi vaatia hyvitystä jälkikäteen, mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut Matkavekalle virheestä matkan aikana. Matkavekka käsittelee kirjalliset reklamaatiot kuuden viikon kuluessa niiden saapumisen jälkeen tai kuultuaan kaikkia osapuolia. Reklamaatio tulee esittää kahden kuukauden sisällä matkan päättymisestä.

Hinnanalennukset ja vahingonkorvaukset

Valmismatkan puutteista ja virheistä, jotka ylittävät Yleisten Valmismatkaehtojen mukaisen virhekynnyksen, korvataan virhettä vastaavalla hinnanalennuksella mikäli virhettä ei ole voitu oikaista matkan aikana. Vahingonkorvausta vaativan tulee osoittaa konkreettisen vahingon arvo ja syntymisperuste. Korvausvaatimus on esitettävä kirjallisesti. Matkavekalla on oikeus vähentää hinnanalennuksesta ja/tai vahingonkorvauksesta asiakkaan mahdollisesti muualta samaan virheeseen/vahinkoon saama korvaus.

Riitatilanteet

Matkustajan tulee hakea ratkaisua riitatilanteeseen ensin Matkavekan kanssa. Mikäli tyydyttävää ratkaisua ei löydy, kuluttaja-asiakas voi viedä matkanjärjestäjän kanssa syntyneen riidan Kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi kysyttyään ensin neuvoja kuluttajaneuvojalta. Mahdollinen oikeuskäsittely tehdään Suomen lakien mukaisesti Vantaan käräjäoikeudessa.

 

Internet

Matkavekka ei vastaa painetussa materiaalissa ja kotisivulla esiintyvien ulkoisten linkkien tietosisällöstä. Matkavekka ei vastaa paino- tai lyöntivirheistä.

Matkavekka

Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on emoyhtiö TravelCo Nordic A/S, joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin (numero 1242). TravelCo Nordic A/S:n liikeyritystunnus on Y-tunnus (CVR) 21148180. Matkavekalla on kansainväliset IATA-oikeudet varata, myydä ja kirjoittaa lentolippuja. (International Air Transport Association). Matkavekka on SMAL:n (Suomen Matkatoimistoalan Liitto ry:n) jäsen. Jäsentunnus SMAL 19795. 

Asiakasrekisteri

Matkavekan osoiterekisteriä voidaan henkilörekisterilain mukaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointiin. Kaupallisesta viestinnästä voi kieltäytyä ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme.

Voimassaolo

Nämä ehdot ovat voimassa 11.5.2017 alkaen tehtäviin Matkavekan valmismatkavarauksiin, kunnes ehdoista julkaistaan uusi versio.

 

Lomamatkojen lisä- ja erityisehdot (varaukset, jotka on tehty 10.5.2017 tai sitä ennen) 

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse